Using Formulas To Solve Problems

Using Formulas To Solve Problems-48
How long would it take to paint the house if they worked together?Step 2: Solve the equation created in the first step.Or You can take the total work to be equal to 120 units (the LCM of 24, 20 & 8).

How long would it take to paint the house if they worked together?Step 2: Solve the equation created in the first step.

Justin can complete the project by himself in 6 hours, Jason can complete the project by himself in 9 hours, and Jacob can complete the project by himself in 8 hours.

How long would it take the triplets to complete the project if they work together?

In this case, there are three people so the equation becomes: Step 2: Solve the equation created in the first step.

This can be done by first multiplying the entire problem by the common denominator and then solving the resulting equation.

The formula for the area of a triangle is A is equal to 1/2 b times h, where A is equal to area, b is equal to length of the base, and h is equal to the length of the height. That is the height of the triangle-- let me do that at a lower case h because that's how we wrote it in the formula.

So area is equal to 1/2 times the length of the base times the length of the height. So just to visualize this a little bit, let me draw a triangle here. Now, they want us to solve this formula for the height.Example 1 – Walter and Helen are asked to paint a house.Walter can paint the house by himself in 12 hours and Helen can paint the house by herself in 16 hours.They do 2 3 = 5 units a day working together, thus they would have finished 90 units in 90/5 = 18 days.Hence the total work was finished in 18 10 = 28 days.This can be done by first multiplying the entire problem by the common denominator and then solving the resulting equation. Example 2 – Tom and Jerry have to stuff and mail 1000 envelopes for a new marketing campaign. If Tom helps, they can get the job done in 4 hours.How long would it take Tom to do the job by himself?And we're almost there, we have a b multiplying by an h. So we get h-- and I'm just swapping the sides here. If we want to just isolate the h, we could divide both sides of this equation by b. That means working alone B would have done 3 × 10 = 30 units.The remaining 120 – 30 = 90 units of work has been done by them together.

SHOW COMMENTS

Comments Using Formulas To Solve Problems

The Latest from dljapotencii.ru ©